Houtrotherstel

Als er onverhoopt toch houtrot aan uw pand wordt geconstateerd, is het van belang om dit op een vakkundige manier te laten herstellen. Houtrot kan op meerdere manieren ontstaan en zichtbaar worden, zoals door achterstallig of ondeskundig onderhoud. Bij deze houtrotsoort is de ondergrond niet voldoende beschermd tegen invloeden van buitenaf. Weer en wind hebben dan vrij spel waardoor u bij wijze van spreken kunt wachten tot de eerste tekenen van houtrot zich aandienen. 
 
Een tweede variant is die waar de beschermende verflaag door mechanische beschadigingen geen bescherming geeft. Met deze mechanische beschadigingen bedoelen we beschadigingen die zijn ontstaan door stoten of schuren van b.v. fietsen, boodschappenwagens enz. Ook hier is de beschermende verflaag verdwenen, met alle gevolgen van dien.
Deze beide vormen van houtrot zijn vaak met de juiste middelen en methoden, tijdens een onderhoudsbeurt, te verhelpen.
Avado Houtherstel

Vakkennis in huis voor herstel

Binnen Avado Schilderwerken hebben wij een aantal speciaal daarvoor opgeleide jongens in dienst. Zij beschikken over de benodigde kennis om te kunnen beoordelen welk materiaal er voor een verantwoord herstel van de desbetreffende schade moet worden gebruikt. Van de simpele 1-componentige plamuursoorten tot de meercomponenten epoxyvulmiddelen kennen zij de eigenschappen voor de juiste verwerking hiervan. Een ander verhaal is de constructieve houtrot. Dit is houtrot dat is ontstaan door onvolkomenheden in de constructie van het pand, waardoor vocht vrij spel heeft om in het hout te trekken. Helaas zien wij deze vorm van houtrot steeds vaker voor komen… In dit geval schieten de reparatiemiddelen ( zoals die hierboven genoemd staan ) tekort en moet er met grover geschut worden geschoten. Dan moet u denken aan gedeeltelijke vervanging of soms zal zelfs het gehele kozijn moeten worden vervangen om de constructie te verbeteren, zodat herhaling in de toekomst kan worden voorkomen.
Wij van Avado Schilderwerken hebben de kennis en kunde in huis om ook uw houtrotsoort naar waarde in te schatten en te verhelpen. Door nauwe samenwerking tussen de diverse disciplines binnen ons bedrijf realiseren wij dit met een minimum aan overlast voor u als bewoner. Door de houtrotsanering samen te laten vallen met een onderhoudsbeurt merkt u in veel gevallen niet eens dat ze er aan bezig zijn geweest.

Onze opdrachtgevers kozen ook voor:

Avado logo

Avado Schilderwerken
Bilderdijklaan 3
2281 SM Rijswijk
Telefoon: 070-3932632
Fax: 070-4150060

Uw contactpersoon: Rob van Dommelen

Rob van Dommelen Linkedin

Terugbelgarantie bij Avado Schilderwerken

Wilt u direct in contact komen met Avado Schilderwerken? Stuurt u dan een e-mail naar info@avado.nl.
Dagelijks is ons team op locatie werkzaam voor onze opdrachtgevers. Het kan zijn dat u ons antwoordapparaat krijgt. Wij bellen u gegarandeerd terug. 

Deze website is gemaakt door mkbstunter.nl