Betonafwerking

Vandaag de dag is beton een veelvuldig toegepast bouwmateriaal. Logisch, want het heeft bijzonder goede eigenschappen. Beton is eenvoudig te verwerken, sterk en gaat lang mee. “Mooi” hoor ik u zeggen, maar het heeft helaas ook nadelen. Een belangrijk nadeel waar we al snel mee te maken krijgen is de aanslag op de loopvlakken. Daar bedoelen we mee dat uw balkonvloer glad wordt. Beton heeft kleinere en grotere gaatjes waar water in kan blijven staan, denk aan condens of regenwater. Wanneer vervolgens het zonnetje gaat schijnen, wordt dat water eerst lekker warm voordat het verdampt. In die verwarmingsperiode schuilt het gevaar. Warm water is een broedplaats voor algen, schimmels en ander ongedierte en in die gaatjes ontstaat dan algvorming. Zodra de gaatjes dichtgegroeid zijn, groeit de alg de gaatjes uit en groeit vervolgens lekker door op uw balkon- of galerijvloer. Dit gaat zo snel, dat soms al binnen een jaar uw vloer helemaal groen is. De groene kleur is geen probleem, maar een algvloer is spiegelglad! Uitglijden is een van de grootste oorzaken van botbreuken…
Een tweede probleem bij die gaatjes is dat het water dat erin zit ’s winters bevriest. IJs zet uit en dat betekent dat de gaatjes groter zullen worden. Helaas gaat dit gepaard met scheuren van het beton. In die scheuren komt water, dat water zet ook weer uitzet bij vorst…
 
 
Avado Beton afwerking

Een specialiteit: Coaten van betonnen loopvlakken

Gladde oppervlakken en betonschade zijn twee grote gevaren die echter betrekkelijk eenvoudig zijn op te lossen. Door het aanbrengen van een vloercoatingsysteem worden de gaatjes gedicht zodat er geen water meer in kan. Als extra kan er zelfs een antislip laag over worden aangebracht.
 
Avado Schilderwerken is gespecialiseerd in het coaten van betonnen loopvlakken. Of het nu gaat om alle galerijvloeren van een flatgebouw of alleen uw balkonnetje, dat maakt niet uit. Door grondig reinigen en opschuren zorgen we de algen gedood zijn en dat er hechting is voor een mooie, slipvrije afwerklaag. Eventuele betonschade wordt netjes en grondig gerepareerd, waarna het met een meer-componenten vloercoatingsysteem wordt afgewerkt. Deze coating is van het merk Sigma Coatings. Er is bewust gekozen voor Sigma Coatings omdat deze van zeer goede kwaliteit is en garant staat voor een scala aan kleuren. Er zit er altijd wel een tussen die een mooie combinatie vormt met de kleuren van uw woning.
Avado logo

Avado Schilderwerken
Bilderdijklaan 3
2281 SM Rijswijk
Telefoon: 070-3932632
Fax: 070-4150060

Uw contactpersoon: Rob van Dommelen

Rob van Dommelen Linkedin

Terugbelgarantie bij Avado Schilderwerken

Wilt u direct in contact komen met Avado Schilderwerken? Stuurt u dan een e-mail naar info@avado.nl.
Dagelijks is ons team op locatie werkzaam voor onze opdrachtgevers. Het kan zijn dat u ons antwoordapparaat krijgt. Wij bellen u gegarandeerd terug. 

Deze website is gemaakt door mkbstunter.nl